Wednesday, April 18, 2012

Hjemturen





Nu var tiden kommet til, at Great Bear skulle tilbage til Europa. Jørgen Larsen ringede og spurgte, om jeg ville være behjælpelig med at sejle hende hjem til Marselisborg. Det sagde jeg ja til. Det ville da være spændende at være med på turen hjem. Peter Guldager og Lars, der var med på turen fra Brest til Lagos, skulle også med.

Tirsdag d. 3/4 2012 kl. 03.00, var der afgang fra Aarhus. En af Larsens venner, Poul Erik, var frisk på at køre os til Antwerpen, hvor Great Bear skulle ankomme med et stort fragtskib fra Caribien.

Turen gik uden problemer. Kl. 13.00 var vi på havnen, og der lå Great Bear så, lige bag ved det store skib, der havde fragtet hende over Atlanten. Planen var, at vi skulle rigge hende til med sejl, og hvad der ellers var afmonteret til turen over Atlanten. Det ville tage nogle timer at få dette ordnet. Vejret var dejlig lunt, og solen skinnede, så vi blev enige om at tage af sted ret hurtigt, så kunne vi lave noget undervejs, da der er ca. 40 mil ud til havet.

Der blev sejlet, indtil det var godt mørkt. Så fandt vi en havn (Terneutzen) for natten, så vi kunne få det til at passe med tidevandet næste dag. Strømmen er meget stærk i dette farvand. Der skulle også provianteres og bunkers diesel.


Great Bear ligger bag det store skib der har fragtete hende over Atlanten


På vej ud af slusen i Antwerpen


Et af de store skibe på vej fra Antwerpen

No comments:

Post a Comment