Wednesday, April 18, 2012

4/4-2012

Vi havde fået en god nats søvn, og Larsen var en tur hos bageren for at købe morgenbrød. Efter morgenkaffen gik Lars og Peter i gang med at montere sejl og diverse tovværk. Larsen og jeg tog på indkøb for at proviantere. Først var vi på havnekontoret for at betale havnepenge og få en vejrudsigt, og vi fik også lidt info om tidevand og strømforhold.

Vi fandt et supermarked og fik provianteret. Vi måtte gå to gange, da vi ikke kunne have hele på én gang. Vi slæbte, så vi var ved at rive armene af. Kl. 13.00 var vi klar til afgang. Der var bare en ting, der manglede, diesel. Der var ikke nogen tank på havnen her, men vi fik at vide, at det var muligt at tanke i Breskens, ca. 10 mil ud mod havet. Da vi ankom til Breskens, var tanken på havnen lukket. Nu var gode råd dyre, hvad skulle vi nu gøre? Det eneste, vi kunne gøre, var at få noget på en tankstation. Der var en 20 liters dunk ombord. Skulle vi slæbe ca. 200l diesel ombord i én 20 liters dunk? Hvis ikke vi havde lange arme efter provianteringen, så ville vi da få det nu. Vi snakkede med nogle lokale på havnen. De var så venlige at låne os nogle dunke, og heldigvis var der en lille vogn til at transportere dunkene med. Der blev hentet 180l diesel, som skulle hældes på tanken gennem en tragt, så det tog et par timer, inden vi vat færdige. Tiden var løbet fra os, og det var tidevandet også. Der var kun en ting at gøre, vente til næste morgen kl. 04.00. Da vækkeuret ringede kl. 4, blæste der ”wældig wind ude fra west”. Blev enige om at tørne ind i køjen igen og vente på bedre vejr. Efter morgenkaffen gik vi en tur op i byen.

 Kl. 14.00 var der afgang. Det blev en strid tur til næste havn, som jeg ikke husker navnet på. Der var medstrøm og bølgerne imod, så det blev som at sejle i heksekedel. En skide træls tur.

Efter vi var kommet i havn, begyndte jeg at lave mad,  dansk bøf. Pludselig fik vi fint besøg. Det var tolderne, der gerne ville vide, hvad vi var for nogle. Jeg skal fame love for, at de gik til den. De var ved at splitte hele båden ad. Heldigvis havde vi ikke noget, der ikke måtte være der.


Påfyldning af diesel


Peter og Lars klarer opvasken

No comments:

Post a Comment