Tuesday, August 16, 2011


15/8 2011

I dag er vi taget med bussen til Porto, for at se lidt på byen. Det er i Porto hvor et mest portvin fremstilles. Vi tog en turistrundfart for at få lidt indtryk af byen. Det en meget gammel by der er ved at forfalde. Der er mange bygninger der står tomme.

Lidt at spise skulle vi da også have inden vi skulle på portvinsrundtur. Vi fandt en restaurant hvor vi blev enige om at finde et bord. Der blev bestilt mad og vin. Efter lidt vin og snakken, begyndte Lars at snakke Anders And sprog til tjeneren, Lars blev lidt paf da tjeneren svarrede igen på samme vis. Lars, tjeneren og jeg begyndte at snakke Anders And sprog, så hele restauranten blev underholdt. En familie der sad ved siden af os, var ved at flække af grin.

Efter middagen var vi på rundtur på Calem, hvor de fremstiller portvin. Danmark er det største land der importerer Calem portvin.


Den gamle sporvogn

Peter Guldager fik den ide at vi skulle en tur med den gamle sporvogn. Vi sprang på sporvognen, ude at vide hvor den kørte hen. Da vi kom til endestationen langt uden for centrum, var der ikke andet at gøre end at køre retur med sporvognen. Det var en rigtig gammel sporvogn som der kørte i København for mange år tilbage.


Fadene med portvin


Der smages på portvinen


Bustur i Porto


Tjeneren der talte Anders And sprog


De smale gader i Porto


Tur i den gamle sporvogn


Vasketøj til tørre

4 comments:

  1. En fortjent påskønnelse fra en ældre sproglærer:
    Det er godt og nyttigt at være sprogkyndig,
    når man begiver sig ud på eventyr i den store
    verden! Portvin er i øvrigt et udmærket middel som hjælp til at få tungen på gled.
    Hyg jer! I må gerne holde nogle ekstra frikvarterer, drenge.
    Skolelæreren.

    ReplyDelete
  2. Hej Peter og Co.!
    Dette er en lille hilsen fra Hjørring. Set ser ud til at I har det hyggeligt ombord.
    Vi fik lige lidt referat fra Inge om turen til Skotland og Brest, da hun var heroppe forrige fredag til Lis Sørensen koncert hos Wolf Camper. Det er lidt af en sørejse, I har begivet jer ud på. Sikke en livsoplevelse... Jeg håber I er søstærke og holder humøret højt trods høje bølger ind imellem!!
    Fortsat rigtig god tur...
    Kærlig hilsen Tina og familie.

    ReplyDelete
  3. Hej Mathiessen!

    Jeg kan lige forstille mig, at du har været i dit es:o) Det ser ud til, at gå godt og planmæssigt - nyd det og fortsat go' rejse:)

    Mange hilsner
    Dorthe (dhe)

    ReplyDelete
  4. Portvin-smagning kan da kun være gået galt, hvis jeg kender dig ret og det mener jeg nu at jeg gør efterhånden. :)

    Kh Line :)

    ReplyDelete